48 tuntia Kapkaupungissa

Julkaistu 29 maaliskuu 2016

Kaupungin ainutlaatuisen maiseman luovista rosoisista vuorenhuipuista kimalteleviin hiekkarantoihin ja energisistä kaduista eläväiseen yöelämään, Kapkaupunki tarjoaa paljon tiukalla budjetilla matkaavalle reppureissaajalle. . Vaikka sinulla olisi vain 48 tunnin loma, tarjoaa tämä monipuolinen kaupunki hyvän sekoituksen kulttuuria ja kauniita maisemia.

 

Table Mountainin korkeuksiin kapuaminen auttaa sekä jet lagiin, että antaa sinulle mahdollisuuden verrytellä jalkojasi. Table Mountain on yksi kaupungin tunnetuimpia maamerkkejä. Tämä ”lättähattuvuori” on myös tunnettu 900 vaellus- ja pyöräilyreitistään. Jos korkeat paikat saavat vatsasi vääntymään, on vuorta ympäröivässä luonnonpuistossa rauhallisempia kävelyreittejä, sekä erinomainen mahdollisuus erilaisiin harrasteisiin, kuten lintujen bongaukseen, kalliokiipeilyyn ja maastopyöräilyyn.

 

Table Mountainin ja rannikon välistä löytyy toinen kaupungin tunnetuista vuorista, Lion’s Head. Vuoren huipulle on 45-minuutin vaellus ja siellä on ehkä kaupungin paras paikka nauttia upeasta auringonlaskusta. Monet paikallisista suuntaavat Lion’s Headille täysikuun aikaan.                        

 

Auringonlaskun jälkeen on aika suunnata keskustaan viettämään iltaa. Matka Kapkaupunkiin ei olisi mitään ilman Long Streetin hulinaa, etenkin auringonlaskun jälkeen. Tämä ennen syrjäinen alue, jolla on vielä rosoinen ulkonäkö, on nykyään erityisen suosittu kaupungin nuorison keskuudessa. Se sijaitsee myös kätevästi monien kaupungin hostellien läheisyydessä. Värikkäät viktoriaaniset talot toimivat nykyään baareina ja halpoina juottoloina. Näihin baareihin kuuluu esimerkiksi Fiction. Fiction on yökerho, jonka toisessa kerroksessa oleva parveke on aivan Long Streetin vilkkaan kadun yläpuolella.

 Hostellit -
© Copyrights: Cissi Bäckman

 

Jos sinulle jäi edellisestä illasta hieman heikko olo, hoitaa Beleza’s:in edullinen aamupala sen kuntoon. Beleza sijaitsee pienen kävelymatkan päässä keskustasta. Tämä viehättävä Portugalilais-Italialainen kahvila tarjoilee runsaita välimerellisiä ruokia ja se on erityisen kuuluisa Bloody Mary –drinkeistään.

 

Kun olet saanut vatsasi täyteen, on aika suunnata keskustaan nauttimaan kulttuurista. Kapkaupunki tunnetaan sen värikkäästä katutaiteestaan ja tulet varmasti törmäämään monenlaisiin seinämaalauksiin. Woodstockin naapurusto on paras paikka tutustua katutaiteeseen ja alueella järjestetään kävelykierroksia, joilla tutustutaan alueen tunnetuimpiin teoksiin.

 

 

Aamuisen kaduntallaamisen jälkeen paras tapa lopettaa 48 tunnin lomasi Kapkaupungissa, on loikoilla Camps Bay:n vitivalkoisilla hiekoilla. Camps Bay on hiljaisempi, kuin Clifton-rannan turistirysä, joten sinulla on tilaa loikoilla ja ottaa aurinkoa, tai vaikka haastaa paikalliset Etelä-Afrikan suosituimpaan urheilulajiin krikettiin.