4 paikallista panimoa, joissa vierailla Melbournessa

Julkaistu 22 tammikuu 2017

Hostellit - Panimoita panimoissa

 

Kuten myös Amerikka, on Australiakin tavannut olla vitsien aihe muulle maailmalle, mitä tulee olueen. Pitkäaikainen (ja epäreilu) stereotyyppi näkee australialaisen olutkulttuurin ainoastaan ryhmänä jätkiä, jotka juovat lager-olutta pulleista lasipulloista – ja heidän juomansa olut on luultavasti Victoria Bitteria, jota on pantu Melbournessa 1800-luvun puolivälistä asti.  

Onneksi oluenjuojat ovat viisastuneet. Samaan aikaan, kun olemme saaneet tietää, että Yhdysvaltojen olutskeneen kuuluu muutakin kuin Bud ja Coors, olemme myöskin saaneet tietää, että Australiassa juodaan muutakin kuin tölkeittäin VB:tä ja Castlemaine XXXX:saa. Viime aikoina muodissa olleet suuret, humalaiset, hyvin janonsammuttavat oluet sopivat täydellisesti australialaiseen makuun ja se on merkki siitä, että Melbournessa, joka oli kerran kuuluisa Victoria Bitterin kotina – on nyt Australian siisteimpiä pienpanimoita ja jännittävimpiä oluita.

Jos olet edelleen sitä mieltä, että Australiassa ei osata valmistaa olutta, varaa itsellesi huone yhdestä Melbournen keskustan hostelleista ja pistäydy näihin neljään paikalliseen panimoon. Muutat pian mielesi…

3 Ravens

Maista: 55 American Pale Alea. “Viisi itsevarmaa humalaa kohtaavat ohran, maissin, vehnän, kauran ja rukiin yhdistelmän. Kukkaiset aromit tekevät oluen aromista jäsentyneen maltaisen ja puhtaan.”

Sijainti: The 3 Ravens rakennus on tuskin muuta kuin betonineliö Thornburyn sivukadulla. Vaikka sillä ei ole kunnon baaria, kuten muilla pienpanimoilla, se avaa ovensa joka perjantai 12-20 tarjoten maistiaisia ja mahdollisuuden ostaa oluita mukaan.

Yhteystiedot: 1 Theobald Street, Thornbury / 03 9495 1026

Kooinda

Maista: Black IPAa. “Hallitseva humala-aromi tulee myöhään kattilaan lisätystä humalasta ja tynnyriin seitsemäksi päiväksi lisätystä humalasta. Olut suurimmille humalahulluille.

Sijainti: Vaikka West Heidelbergin sijainti ei ehkä ole se idyllisin, Kooinda baarissa voit maistaa monia tämän kekseliään panimon oluita yhdellä kertaa – lisäksi voit pelata jättimäistä jengaa, biljardia ja pöytäfutista. Saat jopa tilata ruokaa lähellä sijaitsevista ravintoloista. Panimo on auki aina perjantaisin viidestä eteenpäin. Voit myös piipahtaa ostamaan pulloja kotiin vietäväksi kahdestatoista neljään maanantaista perjantaihin.  

Yhteystiedot: 28 Culverlands Street, Heidelberg West / 03 9440 5426

Hargreaves Hill

Maista: ESB:tä. “Huomattavan kiteinen mallasluonne, selkärankana vankalle katkeruudelle. Kypsän passiohedelmän makuja.”

Sijanti: Palkittu Hargreaves Hill sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa Melbournen satelliittikaupungissa Yarra Glenissa. Panimon omien oluiden lisäksi voit maistaa valikoimaa maailman oluita ja täyttää vatsasi arvostetussa ravintolassa. Se on auki maanantaista lauantaihin puoli kahdestatoista myöhään iltaan asti ja sunnuntaisin tarjolla on lounas yhdestätoista lähtien.

Yhteystiedot: 25 Bell Street, Yarra Glen / 03 9730 1905

 

Kuva: https://www.flickr.com/photos/haynes/4916036918/

Kuvaaja: Charles Haynes (https://www.flickr.com/photos/haynes/)

Kuvateksti: Mountain Goat avaa panimonsa ovet keskiviikkoisin ja perjantaisin Richmondin alueella.

 

Mountain Goat

Maista: Hightail Alea. “Englantilaisista oluista inspiroitunut meripihkanvärinen ale, jolla on rikas mallasrakenne ja kukkainen humala-aromi.”

Sijainti: Panimo on vanha varastorakennus trendikkäällä ja monikulttuurisella Richmondin alueella, joten se houkuttaa sopivan hipstreriä porukkaa. Pääset juomaan olutta kirjaimellisesti panimoon, joten näet kunnolla välineistön ja saatat päästä näkemään sen toiminnassa keskiviikkoisin, kun omistajat pitävät kierroksia. Tarjolla on myös hyvää pizza. Avoinna viidestä alkaen keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Yhteystiedot: 80 North Street, Richmond / 03 9428 1180