Neljä mahtavaa tuliaisideaa reppureissulle

Julkaistu 13 tammikuu 2017

Tuliaisten ostaminen reppureissulta on puolet huvista, eikö totta? Suorimmalta polulta eksymällä löytää usein kunnon pakko-saada-tavaroita, joita kaveritkin kadehtivat kotona. 

Asiassa on tosin pieni pulma: kun reppureissaat, tuliaiset pitää mahduttaa hyvin pieneen tilaan. Se lisäksi rahat ovat usein tiukoilla. Joten on hyödyllistä asettaa muutama sääntö itsellesi ennen kuin lähdet ostoksille. 

Ensinnäkin, tuliaisten tulee olla pieniä, se on selvää. Toiseksi ole tiedostava matkailija ja osta paikallista – tuotteen tulee olla Made in China, vain jos satut olemaan Kiinassa! Ja kolmanneksi, mieti onko esine sellainen, että voit ylpeänä pitää sitä esillä myös hamassa tulevaisuudessa. Voisitko muodostaa samantyylisistä esineistä viehättävän kummallisen kokoelman? Jos ei, niin jätä tavara hyllylle, tai ainakin poistu paikalta ja harkitse kunnolla ennen sen ostamista.

Kokoelmat ovat erityisen hyvä idea, jos olet useamman kohteen matkalla. Kummallisen esineen ei tarvitse olla kovin vaikuttava yksinään, mutta heitä se kymmenen samanlaisen-mutta-erilaisen kaveriksi ja tapahtuu jotakin taianomaista. Siitä tulee kiva, värikäs pikku näyttely, joka taatusti avaa keskusteluja matkoistasi tulevinakin vuosina. Ja sehän on tarkoituskin, eikö totta?

Tässä muutama idea, miten pääset alkuun…

 

Avaimenperät

Älä valitse kaikkein tavallisimpia. Valitse jotain erikoista, käsintehtyä tai jotakin, mitä ei ole alun perin tarkoitettu avaimenperäksi: pieni lasieläin Venetsiasta, Taalainmaanhevonen Ruotsista. Kun olet taas kotona tee niistä avaimenperä kämppiksillesi/vanhemmillesi/vara-avaimillesi, jotta joka kerta, kun otat sen esiin, voit nostalgisoida muistojesi parissa.

Voit jopa ostaa tuliaismagneetin ja tehdä siitä avaimenperän – sitten voit laittaa sen jääkaapin oveen, jotta ne on helppo löytää, kun sinun täytyy antaa jollekulle vara-avain (tiedäthän, silloin, kun päätät taas jättää kaiken ja lähteä matkalla muutamaksi päiväksi.)

 Hostellit - Avaimenperät
© Copyrights: Joe Shlabotnik

Kaula- tai rannekoruun kiinnitettävät riipukset

Poletit, painetut kolikot, simpukat, Scrabble-pelin kirjaimet, pullon korkit – kaikki käy. Nämä esineet ovat kaikki halpoja – useimmiten ilmaisia – helppoja kuljettaa, ja ne ovat mahtavia matkamuistoja. Kolikonpainantaa on kaikissa maailman nähtävyyksissä, joten voit kerätä niitä reissuiltasi, porata reiän jokaiseen riipukseen ja pujottaa ne ketjuun rannekoruksi tai kaulakoruksi. Kyseessä on matkamuisto, jonka riipukset lisääntyvät matkakohteidesi myötä, jota voit oikeasti käyttää, ja jota voit siksi pitää aina mukanasi – sen ei tarvitse vaan kerätä pölyä kotonasi.  

 Hostellit - Riipukset ranne- tai kaulakoruun
© Copyrights: Stacey Jane

Käyntikorttikotelokokoelma

Haukotus? Kyllä, ehkä. Mutta kun alat tehdä töitä enemmän kuin matkustella – niinkin voi käydä – tarvitset jonkin paikan, missä pitää käyntikorttejasi, joten ala kerätä pikkurasioita, joissa säilyttää niitä. Mukava tapa pitää nuorekkaampi itsesi elossa, vaikka vuodet kertyvät. Nappaa korttirasia esiin ja saat aikaan keskusteluja, ja luot itsellesi tavan olla osa bisnesmaailmaa, joka menee paljon ’no mitä teet’-kysymystä syvemmälle.  

 Hostellit - Kokoelma käyntikorttikoteloita
© Copyrights: srgpicker

Paikallisia taidetekstiilejä

Jos haluat viedä kotiin jotakin isompaa ja näyttävämpää, yksi tapa kiertää tilaongelma on valita jotain, joka on aluksi pieni, mutta muuttuu suuremmaksi. Harkitse paikallisia taulukankaita, jotka saat rullattua pieneen tilaan, ja voit kehystää, kun pääset kotiin tai paikallisia kankaita, jotka voit viikata reppusi pohjalle, valmiina muuntautumaan tyynynpäällisiksi, peitoiksi, pöytäliinoiksi tai jopa vaatteiksi. Ainoa asia, josta sinun tulee välittää, on paino – jos aiot hankkia tekstiilejä, osta ne matkan loppuvaiheessa.

 Hostellit - Paikallisia taidetekstiilejä
© Copyrights: Gisela Giardino