Student housing - Hostels - Coworking in Lissabon (Portugali)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Lissabon, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Lissabon.

Kaupunginosat

Maamerkit

Hostelli Hostellit - GoldenTram 242 Lisbonne Hostel View All Images

Se on 8 minuutin kävelymatkan päässä Bairro Altosta ja sen valikoiduista baareista ja yöelämän vaihtoehdoista. Lissabonin kaupungin keskusta on 3 minuutin ajomatkan päässä ja tarjoaa monia kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kuuluisa ja luonnonkaunis Santa Justa Lift on vastapäätä hostellista, ja Tagus-joen puoli on myös 5 minuutin kävelymatkan päässä. Golden Tram 242 Lisbonne Hostel on 15 minuutin ajomatkan päässä Lissabonin kansainväliseltä lentokentältä. Baixa / Chiado -metroasema on 2 minuutin kävelymatkan päässä ja myös yhteydet lentokentälle.

Hostelli Hostellit - Vistas de Lisboa Hostel View All Images

São Jorgen linnaan kulkeva kävelymatka kestää noin 20 minuuttia ja raitiovaunu, joka pysähtyy 5 minuutin kävelymatkan päässä Hostel Vistas de Lissabonista. 2 minuutin kävelymatkan päässä on bussipysäkit ja Belémin raitiovaunu, joka sijaitsee tornin ympärillä, jota ympäröi Tagus-joki. Sijaitsee 200 metrin päässä on Santa Justa Lift ja 100 m edelleen ovat rauniot Carmo Convent. Rossion rautatieasema on 500 metrin päässä ja Lissabonin kansainvälinen lentokenttä on 7 km: n päässä.

Hostelli Hostellit - Hub Lisbon Patio Hostel View All Images

Avenida da Liberdaden ja Saldanhan välissä sijaitseva Hub Lisbon Patio Hostel on täydellinen paikka jäädä paikkaan paikallisten keskuudessa. Kävelymatkan päässä kaikista Lissabonin tärkeimmistä nähtävyyksistä, kuten kuuluisasta Alfama-alueesta ja Baixasta, olemme täydellinen paikka Lissabonin upealle kokemukselle!

Hostelli Hostellit - Lisbon Destination Hostel View All Images

Our hostel is truly in the heart of Lisbon! Everything is within walking distance, besides you will be sleeping in a national monument already! Supermarket and pharmacy are only 2mn walking distance from the hostel, same as bus spots, metro and tram.

Hostelli Hostellit - The Elevator Hostel View All Images

Se on havaittavissa aivan Lissabonin keskustassa ja silti tunnet naapuruston ilmapiiriä: todellisia ihmisiä, todellisia kauppoja, upeita valokuvakulmia ja runsaasti vehreyttä puistossa juuri takana. Se on miellyttävä ja hiljainen, mutta kaikki on helposti joko kävelyä tai julkisilla liikennevälineillä.

Hostelli Hostellit - Sunset Destination Hostel View All Images

Located inside Cais do Sodré Train and Metro Station, Sunset is in a central location easily accessible by all types of transportation. A short walk will take you to the famous Praça do Comércio and some of the most famous places in town. If you want to relax, enjoy the riverside and go for a walk during sunset. And if you want to have a drink or find yourself a party, the popular Pink Street is less than 5 minutes away. It’s hard to find a more convenient location!

Hostelli Hostellit - Hub New Lisbon Hostel View All Images

Bairro Alto ja Príncipe Real välissä sijaitseva Hub New Lisbon Hostel on paras paikka bohemialaisille. Kasvitieteellinen puutarha, näköalat, baarit, design-kaupat, viileät ravintolat. Perinteiset ja historialliset alueet Chiado & Baixa kävelyetäisyydellä.

Hostelli Hostellit - Hans Brinker Hostel Lisbon View All Images

Lissabon on kävelykaupunki, mutta jos olet käyttänyt kenkiäsi reikiä tai olet vetänyt kuorma-autojen ostoksia, pääset vain metroon. Picoas (keltainen linja) ja Parque (sininen linja) asemat ovat aivan nurkan takana Brinkeristä. Sieltä metro vie sinut vanhasta keskustasta ja 5-10 minuutissa. Henkilökuntamme on sertifioitu Lissabonin asiantuntijoilta, ja he kertovat mielellään mistä mennä (ja miten sinne pääsee).

Landlords and property managers
Rekisteröi hostellisi nyt upouudessa Extranetissämme.

Tervetuloa Lissaboniin

Lissabon on juuri se kaupunki, josta portugalilaiset lähtivät etsimään uusia maita. Oikeastaan on vaikea ymmärtää miksi he lähtivät ollenkaan, sillä tämä ajaton kaupunki on kokonainen maailma kaupungin sisällä.   Hanki itsellesi hostellihuone tästä uskomattoman valokuvamaisesta kaupungista ja pääset tutustumaan muinaiseen fado-musiikkiin, rymiseviin raitiovaunuihin ja pyhimysjuhliin. Kaiken tämän lisäksi kaupunki tarjoa super siistejä ravintoloita ja valtavia kulttuurikeskuksia, jotka on rakennettu vanhoihin tehtaisiin. Lähdet sitten matkaan ryhmän mukana, tai yksin, tulet varmasti saamaan paljon irti Lissabonista, sillä me emme ole vielä tavanneet matkailijaa, joka ei olisi nauttinut Lissabonin rennosta ilmapiiristä. Kaupungin keskustassa on paljon edullisia hostelleja, joista löydät varmasti itsesi kaltaisia reppumatkaajia.   Mitäs sen jälkeen, kun olet tutustunut muihin matkaajiin? Nautitte Lissabonista yhdessä, tietenkin! Upotatte caipirinhoja Tagus-joen varrella, otatte illan vastaan oluen ja hyvän ruoan parissa Bairro Altola ja tanssitte aamutunneille asti, kunnes leipomot aukeavat ja alkavat tarjoilla pastel de nata -aamupalaa. Nämä muistot tulevat pysymään kanssasi koko loppuikäsi ja niin tulee myös Lissabon.  

Tee-se-itse kävelykierros

Juuri kaupunkiin saapuneille reppumatkaajille Lissabonin turisti-infon tarjoamat ilmaiset kierrokset ovat kuin taivaan lahja. Ne auttavat tutustumaan kaupungin alueisiin, eikä sinun tarvitse maksaa senttiäkään. Kierroksiin kuuluu Baixa, Alfama, Chiado, Bairro Alto ja Estrela.

Verkkosivu: http://www.visitlisboa.com/Conteudos/Menu-Principal/Aonde-Ir/Percursos-a-Pe.aspx?lang=en-GB

ViniPortugal viininmaistelu

Hostellisi baari voi olla halpa, mutta tämä on ilmainen (ainakin jossain määrin). Portugalin kansallinen viinijärjestö tarjoaa ilmaisia viininmaisteluja päivittäin Wines of Portugal Tasting Roomeissa.

Verkkosivu: http://www.viniportugal.pt/en/OgivalRooms

Osoite: Terreiro do Paço, 1100-148 Lisbon

Puhelin: 21 356 9890

Museu Berardo

Beradon modernin taiteen kokoelma sijaitse Belémin kulttuurikeskuksessa ja kaikki, paitsi osa vaihtuvista näyttelyistä, ovat ilmaisia. Kokoelmiin kuluu Picasson, Dalin, Andy Warholin ja Mark Rothkon teoksia.

Verkkosivu: http://en.museuberardo.pt/

Osoite: Praça do Império, 1449-003 Lisbon

Kaupunginosa: Belém

Castelo S. Jorge

Jos olet juuri saapunut hostelliisi, kannattaa sinun suunnata Lissabonin kukkulalinnalle, sieltä on erinomaiset näkymät kaupunkiin. Muurien päältä on melkein 360-asteinen panoraama kaupungin vanhimmista naapurustoista.

Verkkosivu: http://castelodesaojorge.pt/

Osoite: R. de Santa Cruz do Castelo, 1100-129 Lisbon

Kaupunginosa: Alfama

Puhelin: 21 880 0620

Torre de Belém

Torre de Belémin vartiotorni on rakennettu 1514-1520 välisenä aikana ja se on yksi Lissabonin tunnetuimpia maamerkkejä. Kohde on UNESCO:n listalla ja se on kaupungin suosituimpia nähtävyyksiä.

Verkkosivu: http://www.mosteirojeronimos.pt/en/

Osoite: Praça do Império 1400-206 Lisbon

Kaupunginosa: Belém

Puhelin: 21 362 0034

Raitiovaunu numero 28

Numero 28 raitiovaunu on ravisuttava kokemus, jota ei kannata ohittaa. 28 on entisöity 1930-luvun raitiovaunu, joka kulkee Lissabonin vanhimpien naapurustojen läpi. Kannattaa hypätä kyytiin jo lähtöasema Campo Ouriquelta (Prazeres), jos haluat päästä istumaan.

Verkkosivu: http://carris.transporteslisboa.pt/en/tram/28e/descendente/

Osoite: Campo Ourique, Lisbon

Köysirata ja Santa Justan hissi

Onko jalat kipeät? No ei se mitään. Lissabonin jyrkät rinteet voivat väsyttää kokeneenkin matkaajat, mutta kaupungin kuuluisat köysiradat auttaa tässä asiassa. Vanhin köysirata on Lavra, joka on otettu käyttöön vuonna 1884. Jos haluat jotain upeaa, kannattaa sinun käydä ajelemassa valurautaisella Santa Justan hissillä.

Verkkosivu: http://carris.transporteslisboa.pt/pt/ascensores-e-elevador/

Osoite: Santa Justa lift, R. do Ouro, 1150-060 Lisbon

Kaupunginosa: Santa Justa

Bairro Alto

Jos käytBairro Altotossa päivällä, saatat ihmetellä miksi tätä naapurustoa kehutaan niin paljon, mutta tämä katujen sokkelo herää eloon vasta illalla. Päivällä huomaamattomat baarit, ravintolat ja kaupat avaavat ovensa illalla juhlijoille. Tämä naapurusto on erinomainen paikka saada tuntua aitoon Lissaboniin.

Putiikkeja Vänkä Baarit

Baixa

Jos majoitut keskustan hostellissa, onBaixan alue lähelläsi. Baixassa on Portugalin hallituksen rakennuksia, toimistoja ja perinteisiä kauppoja. Alueen elegantit kadun on rakennettu vuoden 1755 maanjärjestyksen jälkeen ja ne ovat asemakaavamuodossa. Alueen keskus on Rua Augustan kävelykatu.

Kauppoja Turistikohde Keskeinen

Alfama

Alfama on yksi Lissabonin vanhimmista naapurustoista, koska se selvisi 1755 vuoden maanjäristyksestä.Alfama on mukulakivikatujen, kujien ja värikkäiden ovien sokkelo, joka vie sinut takaisin Lissabonin maurivalloittajien aikaan.

Romanttinen Kävelykatuja Kauniita Rakennuksia

Festa de Santo António (Kesäkuu)

Antonius Padovalaisen päivän aattona (Kesäkuun 12.) järjestetään suuret juhlat. Ihmiset kerääntyvät baareihin ja ravintoloihin ympäri kaupunkia juhlimaan kaupungin suojeluspyhimystä. Oli hostellisi missä tahansa, pääset varmasti osallistumaan näihin bileisiin.

Verkkosivu: http://www.festasdelisboa.com/en/events/event/

Lissabonin karnevaali

Lissabonin karnevaali järjestetään laskiaisena. Tapahtumaan kuluu paraateja, sirkusesityksiä, värikkäitä asuja ja satiirisia paraatiautoja, unohtamatta tietenkin syömistä ja juomista, joka jatkuu aina pikkutunneille saakka.

Uudenvuodenaatto

Lissabon osaa totisesti toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi, jos vain pystyt, kannattaa sinun varata itsellesi hostelli kaupungista joulukuun 31. päivä. Uudenvuodenaattona järjestetään ilmaisia konsertteja, valoesityksiä ja upea ilotulitus. Ilotulitus tapahtuu joen varrella ja25 de Abril -sillalla.

Osoite: Terreiro do Paço, Lisbon

Lisbon Fish & Flavours

Lisbon Fish & Flavours on vuosittain huhtikuussa järjestettävä ruokafestivaali, joka juhlii Portugalin ruokakulttuuria ja erityisesti rakkautta kalaa kohtaan. Tarjolla on näytösruoanlaittoa, gourmet ruokien maistelua ja Portugalin parhaiden kokkien tekemiä kala-annoksia. Tämä sopii erinomaisesti nälkäisille reppumatkaajille.

Verkkosivu: www.peixemlisboa.com

Osoite: Patio da gale, Praça do Comércio, 1100 Lisbon

Kaupunginosa: Chiado

Estoril Open Tennis Tournament

ATP ja WTA:n savikentällä pelattava tennisturnaus, johon osallistuu maailman parhaat pelaajat. Joka vuosi Estorilin tennisseuralla järjestettävä tapahtuma kestää huhtikuun viimeisen ja toukokuun ensimmäisen viikon ajan.

Verkkosivu: http://www.millenniumestorilopen.com/

Osoite: Clube de Ténis do Estoril, Avenida Conde de Barcelona, 2765-470 Estoril

Nos Alive

Nos Alive (ennen Otimus Alive) on Portugalin vastine Glastonbury Festivalille. Tapahtuma järjestetään heinäkuussa ja se kestää kolme päivää. Tapahtuman kuudella lavalla on yli 130 esitystä, joten kannattaa nousta sängystä ja lähteä ihmettelemään.

Verkkosivu: http://nosalive.com/en/

Osoite: Passeio Marítimo de Algés, Lisbon

Kaupunginosa: Belém

Rock in Rio Lissabon

Rock in Rio festivaaliketjun Lissabonin haara järjestetään kahden vuoden välein eri vuodenaikoina. Yli 100 artistia esiintyy festivaalin genrenmukaisilla lavoilla.

Verkkosivu: http://rockinriolisboa.sapo.pt/

Osoite: Parque da Bela Vista, Lisbon

Kaupunginosa: Alto Pina

Super Bock Super Rock

Tämä kolmipäiväinen festivaali on järjestetty joka heinäkuu, aina 1995 vuodesta lähtien. Paikalle saapuu paljon kansainvälisiä, sekä Portugalilaisia lähtien. Vuoden 2015 esiintyjiin kuului Florence and the Machine, Blur ja Sting.

Verkkosivu: https://superbocksuperrock.pt/

Osoite: Parque das Nações

Kaupunginosa: Parque das Nações

RDA 69

Täytä itsesi tuoreilla kasvisruoilla ja lautasellisella keittoa vain €3 hintaan.RDA 69 on suosittu sekä paikallisten, että matkailijoiden kesken. Ravintola aukeaa kello 20:00 ja on nopeasti täynnä. Ravintola järjestää myös työpajoja, konsertteja ja elokuvailtoja.

Verkkosivu: https://rda69.wordpress.com/

Osoite: Rua Regueirão dos Anjos, 69, Anjos

Kaupunginosa: Anjos

Kuvat: https://instagram.com/p/vi1NmQR4Qe/

© Tekijänoikeudet: goldilockscie

Cantinho do Bem Estar

Cantinho do Bem Estar on rento ravintola, joka tarjoaa edullista Portugalilaista kotiruokaa. Budjettivinkki: Kysy tarjoilijalta, minkä kokoinen kukin annos on, ja jaa yksi suuri annos kaverisi kanssa. Kannattaa olla ajoissa paikalla, sillä ravintolassa on vain 6 pöytää.

Osoite: Rua do Norte, 46, Bairro Alto 1200-284 Lisbon

Kaupunginosa: Bairro Alto

Puhelin: 21 346 4265

Kuvat: https://instagram.com/p/n9SX-7rDsE/

© Tekijänoikeudet: yingychangy

Pasteis de Belém

Pasteis de Belém on Tardiksen tyyppinen Pastel de Belémin kotipaikka.Pasteis de Belém on herkullinen pastel de nada eli vanukastorttu. Nämä ulkopuolelta rapeat ja sisäpuolelta herkullisen pehmeät leivokset saavat sinut anomaan reseptiä, mutta valitettavasti se on kuitenkin salainen.

Osoite: Rua de Belém, 84 to 92, Belém, Lisbon

Kaupunginosa: Belém

Puhelin: 21 363 8078

Casa da India

Nimestään huolimattaCasa da India ei tarjoa Intialaista, vaan Portugalilaista ruokaa. Tarjolla on perinteistä grillattua lihaa ja kalaa. Kohtuulliset hinnat ja aito fiilis tekevät tästä yhden Lissabonin suosituimmista ravintoloista.

Osoite: Rua do Loreto 49, Chiado, 1200-471 Lisbon

Kaupunginosa: Chiado

Puhelin: 21 342 3661

Kuvat: https://instagram.com/p/3N1WnagTRg/

© Tekijänoikeudet: adrienboiss

Mercado da Ribeira

Mercado da Ribeira on kauppahalli, joka toimii entisessä torissa. Kauppahalli sijaitsee Alfaman alueella, jossa on paljon hostelleja. Kymmenet kojut myyvät yksinkertaisia versioita Lissabonin huippukokkien resepteistä erittäin edulliseen hintaan. Istahda paikallisten viereen penkille ruokailemaan.

Osoite: Avenida 24 de Julho, 49, Cais do Sodré, 1200-109 Lisbon

Puhelin: 21 359 3100

A Ginjinha do Rossio

A Ginjinha do Rossio on pikkuruinen baari, tai lähinnä reikä seinässä. Se on kuitenkin lähellä kaupungin parhaita hostelleja. Portugalilainen kirsikkabrandy (Ginjinha) tarjoillaan pienistä laseista. Juoma nautitaan joko brandyssä uitetun kirsikan kanssa tai ilman, muuta valittavaa ei ole.

Osoite: Largo São Domingos 8, 1100-201 Lisbon

Kaupunginosa: Rossio

Tasca do Chico

Tasca do Chico on erinomainen paikka nauttia Fadosta edullisesti. Lähde katsomaan kuinka amatöörit ja ammattilaiset laulavat Portugalin bluesia. Fado-esityksiä on maanantaisin ja perjantaisin kello 21:00. Paikalle kannattaa mennä ajoissa.

Osoite: Rua do Diário de Notícias, 39, Bairro Alto

Kaupunginosa: Bairro Alto

Puhelin: 961339696

Kuvat: https://instagram.com/p/4FkvH1jFJn/

© Tekijänoikeudet: annalisa_starace

Lux

Lux on Lissabonin trendikkäin ja tunnetuin yökerho. Se tiloissa on yksi kerros tanssimiseen (dance ja housemusiikkia), yksi kerros, jossa on rento baaritila ja tietysti kattoterassi. Portsarit saattavat olla valikoivia, etenkin ruuhkaisina iltoina.

Verkkosivu: http://www.luxfragil.com/

Osoite: Avenida Infante Dom Henrique, 1950-376 Lisbon

Kaupunginosa: Alfama

Musicbox

Musicbox on trendikäs live- ja DJ-musiikin kohde, jota pyörittää levy-yhtiö. Kohteen videoheijasteet tuovat paikalle kulttuurinnälkäisen ja nuoren yleisön.

Verkkosivu: http://www.musicboxlisboa.com

Osoite: Rua Nova Do Carvalho, 24, Cais do Sodré

Portas Largas

Portas Largas on vanhanaikainen baari, joka on erityisesti opiskelijoiden ja reppumatkaajien suosiossa. Erinomainen paikka katsella paikallisten touhuja ja nauttia Super Bock olutta.

Osoite: Rua da Atalaia, 105, Bairro Alto

Kaupunginosa: Bairro Alto

Feira da Ladra

Feira da Ladra on viikoittain tiistaisin ja lauantaiaamuisin järjestettävä kirpputori. Se on sekä paikallisten, että reppumatkaajien suosiossa. Tarjolla on paljon roinaa, mutta myös antiikkiaarteita ja muita löytöjä.

Osoite: Campo de Santa Clara, 1100-472 Lisbon

Kaupunginosa: Alfama

Lx Factory

Lx Factory on valtava tehdasalue, joka toimii nykyään taiteilijoiden, artesaanien, kirjakauppojen, baarien ja monien muiden toimijoiden toimipaikkana. Alueella on todellinen reppumatkailuilmapiiri, eli varmasti matkan arvoinen vierailupaikka. Tutustu yli 150 liiketoimintaan ja jää nauttimaan päivällistä ja drinkkejä.

Verkkosivu: http://www.lxfactory.com/

Osoite: Rua Rodrigues de Faria 103, 1300 Lisbon

Conserveira de Lisboa

Conserveira de Lisboa on erikoinen kauppa, joka myy kaikenlaisia kalasäilykkeitä. Jokaisen rasian etiketissä on jokin perinteinen kuva. Designfanit rakastavat heidän tuotteitaan ja ne sopivat myös lahjaksi.Conserveira de Lisboa on ainutlaatuinen kauppa ja olennainen osa Lissabon-kokemustasi.

Verkkosivu: http://www.conserveiradelisboa.pt/

Osoite: Rua dos Bacalhoeiros 37, 1100-016 Lisbon

Kaupunginosa: Baixa

Opiskelija- ja nuorisoalennukset

Kansainvälinen opiskelijakortti (ISIC) antaa sinulle paljon alennuksia ympäri Lissabonia. Kannattaa hankkia sellainen ennen hostelliseikkailusi alkua. Jos et ole opiskelija, mutta olet alle 25-vuotias, saat kansainvälisellä nuorisokortilla samankaltaiset alennukset.

Lounasmenu

Tavallisissa ravintoloissa on usein tarjolla lounasmenu, johon kuuluu leipää ja voita, pääruoka, juoma, jälkiruoka ja kahvi. Hinta on yleensä alle €8. Joskus ruokaan voi myös kuulua olut.

Jaa annos

Perinteisissä Lissabonilaisissa ravintoloissa annokset ovat usein riittäviä kahdellekin syöjälle. Kysy siis tarjoilijalta annoskoosta ja voit jakaa annoksen kaverisi kanssa.

Museot sunnuntaisin

Säästeliäiden reppumatkaajien kannattaa vierailla museoissa sunnuntaisin, sillä suurin osa Lissabonin nähtävyyksistä ja museoista ovat ilmaisia sunnuntaisin ennen kello 14:00.

Lentokentät

Lissabonin lentokenttä on vain 15 minuutin päässä kaupungin keskustasta. Taksi keskustaan maksaa noin €15, mutta Carris-busseilla pääset hostellillesi vielä edullisemmin. Linjat 705, 722, 744, 783 ja yölinja 208 kulkevat lentokentältä kaupungin keskustaan. Kertalippu maksaa €1.40, jos ostat sen ennen bussiin nousemista. Kuskilta ostettuna lippu maksaa €1.80 ja 24h lippu maksaa €6.

Rautatiet

Junat saapuvat Lissabonin Oriente ja Santa Apolónia –asemille. Oriente on kaupungin koillisosassa, lähellä lentokenttää, ja sen kautta kulkee sekä paikallis-, että pitkänmatkanjunia, esimerkiksi Portoon. Asemalta on myös yhteys Lissabonin metroon ja sen lähellä on bussiasema. Santa Apolónia on vanhempi ja hieman lähempänä keskustaa sijaitseva asema. Sen kautta kulkee paljon kansainvälisiä junia, esimerkiksi Pariisiin ja Madridiin. Tämänkin aseman yhteydessä on metropysäkki.

Bussit

Bussilla saapuvat reppumatkaajat tulevat Orienten asemalle. Asemalta on säännölliset yhteydet muualle Portugaliin ja muihin Euroopan kaupunkeihin, kuten Madridiin ja Pariisiin. Bussiaseman vieressä on Orienten juna-asema, joten kaupungin keskustaan on hyvät kulkuyhteydet.

Liikkuminen

Kaupungin sisäinen yhden päivän matkakortti maksaa €6 per päivä ja niitä voi ostaa lähes kaikilta metroasemilta. Korttiin sisältyy metro, bussit, raitiovaunut, lautat ja köysiradat. Matkakortti on edullisin vaihtoehto, jos matkustat yli 5 matkaa 24 tunnin sisällä. Muussa tapauksessa kannattaa ostaa Viva Viagem –kortti, johon voit ladata €2 - €15 arvosta matkarahaa. Ladattavalla kortilla yksittäinen matka on edullisempi ja se veloitetaan joka kerta kun leimaat kortin kulkuneuvossa. Voit myös käyttää samaa veloitusta kulkuneuvon vaihtamiseen tunnin sisällä ensimmäisestä leimauksesta.

Taksit

Taksit käyttävät taksimittareita ja minimaksu on €2. Matkatavaroista peritään €1.6 per tavara. Voit ottaa taksin joko taksitolpalta tai heilauttaa sen kadunvarteen.

Kieli: Portugali

Valuutta: Euro

Sähkövirta: 220-230 volttia

Aikavyöhyke: GMT

Suuntanumero: +351 Portugaliin, 21 Lissaboniin

Postitoimisto: CTT, Praça dos Restauradores 58

Sairaala: Hospital de Santa Maria, Avenida Prof. Egas Moniz, Alvalade. Puh: 21 780 5000

Turisti-info: Lisbon Welcome Center, Rua do Arsenal, 15, Lisbon. Puh: 21 031 2700 www.visitlisboa.com

Aukioloajat: Useimmat kaupat ovat auki 09:00-19:00. Osa pienemmistä kaupoista sulkeutuu lounasajaksi 13:00-15:00. Kauppakeskukset ovat auki 10:00-00:00. Pankit ovat auki maanantaista perjantaihin 8:30-15:00

Hätänumerot: 112 poliisille, palokunnalle ja ambulanssille

Turistipoliisi, Palácio Foz, Praça dos Restauradores, Lissabon, 21 342 1634 / 21 342 1623