Student housing - Hostels - Coworking in Firenze (Italia)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Firenze, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Firenze.

Kaupunginosat

Hotelli Hostellit - Hotel Alinari View All Images

Hotel Alinari enjoys a truly enviable position while remaining in the historic centre of Florence, and both the Santa Maria Novella railway station and the bus stop for the airport are within walking distance. The Palazzo dei Congressi is about a five-minute walk away , as are the Fortezza da Basso and the Palazzo degli Affari. The main monuments of Florence such as the Basilica of Santa Maria del Fiore (Duomo), the Uffizi Gallery and Ponte Vecchio is only a 10 minutes walk away.

Bed and breakfast Hostellit - Guesthouse Amici Miei View All Images

A stone's throw from the main train station and close to every point of interest. The Fortezza Da Basso and Stazione Leopolda, locations of the most important Florentine fairs and exhibitions, can be reached in just five minutes on foot. The Duomo and the historic center are just ten minutes away. The Parco delle Cascine and the Visarno Hippodrome with its unmissable concerts are just 15 minutes away on foot.

Hostelli Hostellit - New Generation Hostel Florence Center View All Images

Lots of cafes, restaurants, fresh markets & shops all within a 5 minutes walk! 10 minutes from the Duomo. Walking around you will encounter a bustling & bohemian neighbourhood. A maze of little alleyways & streets which have an abundance of shops and life! A 15-minute walk from Ponte Vecchio & Florence Cathedral. The traditional Mercato Centrale is 800 m away. Cappella Brancacci 0.5 km Via Dè Tornabuoni 0.6 km Strozzi Palace 0.6 km Santa Maria Maggiore 0.6 km Cappelle Medicee 0.7 km

Hostelli Hostellit - Hostel Youth Meeting Home View All Images

Uffizi is a great choice for travellers interested in food, museums and history.

Hostelli Hostellit - Hostel New Ostel Florence View All Images

To reach the hostel from the airport take tramway line T2 VESPUCCI and get off at BELFIORE stop.Walk up VIA GUIDO MONACO and the second on the left is VIA IACOPO PERI where the hostel is.

Landlords and property managers
Rekisteröi hostellisi nyt upouudessa Extranetissämme.

Tervetuloa Firenzeen

Piirrospaperit mukaan, on aika suunnata kohti Eurooppalaisen taiteen keskusta! Firenze oli aikanaan renesanssin keskus ja reppumatkaajat suuntaavat sinne ihastelemaan kauniita historiallisia rakennuksia ja taidegallerioita, jotka ovat täynnä loistoteoksia. Kaikki tämä on kiemurtelevien pikkuteiden ja vilkkaiden aukioiden varrella. Et voi olla huomaamatta jatkuvaa turistien virtaa, mutta Firenzessä on myös suuri kansainvälinen opiskelijakunta, jonka luovat mielet ovat tulleet sinne opiskelemaan taidetta ja taidehistoriaa. Opiskelijoiden vaikutus näkyy myös siinä, että Firenzessä on paljon reppumatkaajille soveltuvia baareja ja ravintoloita, sekä suuri valikoima halpoja hostelleja kaupungin keskustassa.

Kiipeä Piazzale Michelangelolle

On hyvin todennäköistä, että hostellistasi ei ole parhaat mahdolliset näköalat kaupungissa, muttaPiazzale Michelangelolla on!Piazzale Michelangelon näkymät ovat yhdet maailman tunnetuimmista ja jos se ei vielä riitä syyksi kavuta aukiolle, on paikanpäällä Michelangelon töiden näköisveistoksia, mukaan lukien pronssinen David-patsas. Kohteessa on myös ravintola ja kahvila, jotka, kuten arvata saattaa, ovat hieman hintavia. Käy siis ihastelemassa näköaloja, ja nauti kuppi kahvia jossain muualla.

Osoite: Piazzale Michelangelo, 50125 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Oltrarno

Rentoudu Cascine-puistossa

Aivan kaupungin keskustan länsipuolella sijaitseeCascine-puisto, joka jatkuu Arno-joen pohjoista rantaa pitkin. Voit rentoutua nurmikolla ja nauttia piknik-eväitä, pelata jalkapalloa tai heitellä vaikka frisbeetä. Vaikka puisto ei olekaan ehkä maailman kauneimpia maisemia, on se mukavaa vaihtelua kaupungin kiireeseen ja mikä parasta, ei se maksa sinulle senttiäkään!

Osoite: Parco delle Cascine 50144 Florence, Italy

Kaupunginosa: Porta al Prato

Ylitä Ponte Vecchio

Lähde kävelylle ja ylitä yksi Euroopan merkittävimmistä silloista-Ponte Vecchio.Ponte Vecchion silta rakennettiin alunperin keskiajalla ja sillä on värikäs historia, sillä se on toiminut pitkään kaupankäynnin ja pankkitoiminnan alueena. Nykyisin sillan varrella on lähinnä matkamuistomyymälöitä ja korukauppiaita, jotka eivät suurinta osaa reppumatkaajista kiinnostakaan. Sillan yläpuolella kulkeeCorridoio Vasariano, joka on kuuluisa yksityinen kävelytie, jonka Medici-suku rakennutti Vecchio- ja Pitti-palatsiensa välille.

Osoite: Ponte Vecchio, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Oltrarno

Basilicia di Santa Maria del Fiore (Duomo)

1436 vuonna valmistunut Duomo painii aivan eri sarjassa tavanomaisiin katedraaleihin verrattuna.Basilicia di Santa Maria del Fiore on verhottu valkoiseen, vihreään ja pinkkiin marmoriin. Kirkon valtava kupoli on jo nähtävyys itsessään.Basilicia di Santa Maria del Fiore sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, kävelyetäisyydellä lähes kaikista hostelleista.

Verkkosivu: http://www.ilgrandemuseodelduomo.it/

Osoite: Piazza del Duomo, 50122 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Duomo

Uffizi

Taas taidetta? No sitä voit Firenzeltä odottaa.Uffizi on nähtävyys jo itsessään, vaikka siellä ei olisi taulun taulua. Kuljeskele gallerian upeilla käytäville ja pääset upean arkkitehtuurin ohella ihastelemaan klassisia taideteoksia, kuten Botticellin Venuksen syntymää ja Titianin Urbinon Venusta.

Verkkosivu: http://www.uffizi.org/

Osoite: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

Giardino Boboli (ja Bardini)

Olet varmasti Firenzen matkasi aikana viettänyt tarpeeksi aikaa sisätiloissa ja näyttelyissä, joten ylitä Arno-joki ja lähde ihastelemaanGiardino Bobolin ja Bardinin klassisia Toscanalaisia puutarhoja, joitta on paljon vesielementtejä, renessanssin aikaisia veistoksia ja puilla reunustettuja polkuja. Hieman intiimimmän puutarhan ja erinomaiset näkymät tarjoaaGiardino Boboli. Puutarhassa on (hieman hintava) kahvila, josta on upeat näkymät kaupunkiin.

Verkkosivu: https://www.polomuseale.firenze.it/en/musei/?m=boboli

Osoite: Piazza Pitti, 1, 50125 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Palazzo Pitti

Accademia

Firenzen maailmankuulussa taidegalleriassa on suuri kokoelma renesanssin ajan taideteoksia, mutta lähes kaikki vierailijat haluavat ehdottomasti nähdä Michelangelon David-patsaan. Patsas on suosittu hyvästä syystä. Se on täydellisen sopusuhtainen (hei, älä viitsi nauraa) ja todella elävän näköinen. Jos joku patsas on näkemisen arvoinen, se on tämä!

Verkkosivu: http://www.accademia.org/

Osoite: Via Ricasoli 58-60 (near Piazza San Marco)

Kaupunginosa: Santissima Annunziata

Galileo-museo

Renessanssi ei ollut pelkkää taidetta ja veistoksia. Galileo-museossa pääset tutustumaan tieteen vallankumouksen historiaan Galileon, astronomian pioneerin ja keksijän näkökulmasta. Pienoismallien ja kaukoputkien lisäksi museossa on nähtävillä elokuvia ja interaktiivisia näyttelyitä.

Verkkosivu: http://www.museogalileo.it/

Osoite: Piazza dei Giudici, 1, 50122 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

Oltrarno

Oltrarnon kaunis naapurusto sijaitsee Arno-joen etelärannalla ja siellä on tapahtumassa oma pieni "renessanssi". Uudet liikennerajoitteet ja kaupunginhallituksen entisöintitavoitteet ovat säilyttäneet alueen kapeat kadut ja samalla täyttäneet vanhat rakennukset kahviloilla, ravintoloilla ja putiikkihotelleilla. Alueella on myös pari hyvää nuorisohostellia ja Pittin palatsi, sekä Bobolin puutarhat ovat aivan kivenheiton päässä.

Kahviloita Baarit

San Lorenzo

San Lorenzon alue on aivan täynnä hostelleja. Lisäksi alueella on erinomainen paikka Firenzeläisillä toreilla vierailuun. Alueelta löytyy esimerkiksi Firenzen suuri kauppahalli Mercato Centrale, jonka ympärillä on myös paljon katukärryjä, joista voit ostaa vaatteita, laukkuja, matkamuistoja ja paljon muuta. Muutaman korttelin päässä on myös San Lorenzon kauppahalli, joka on tunnettu erityisesti taiteesta, nahkatavarasta ja ruoastaan.

Reppumatkaajille Kirpputori Keskeinen

Santa Croce

Santa Crocen tiet saattavat tuntua aidolta kuplalta hektisencentro storicon turistirysän lähellä. Alue ei ehkä ole kuvankaunis, mutta sieltä löytyy useita edullisia hostelleja ja paikalliset ravintolat ja baarit, erityisesti Via Pietrapianan ja Piazza Lorenzo Ghibertin ympärillä ovat paljon edullisempia, kuin kaupungin länsiosissa.

Edullinen Ravintoloita Baarit

Firenzeläinen uusivuosi (Maaliskuu)

Firenzen uusi vuosi alkoi ennen vanhaan maaliskuun 25 päivä, julistusten mukaisesti. Nykyään vuosi alkaa 1. tammikuuta, mutta vanhat perinteet jatkuvat yhä ja maaliskuussa kaduille pystytetään toreja ja värikkäät kulkueet kiertävät kaupunkia, erityisesti Piazza SS Annuziatan kirkkoa.

Osoite: Piazza della Santissima Annunziata, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santissima Annunziata

La Festa delle Rificolone (Syyskuu)

Syyskuun 7. päivänä järjestettäväLa Festa delle Rificolone eli paperilyhtyjen juhla tuo valoa ja kauneutta pidempiin ja synkempiin syysiltoihin. Paikalliset, turistit ja reppumatkaajat kaikki juhlivat Neitsyt Marian synnyinjuhlan iltaa osallistumalla värikkääseen kulkueeseen, joka kulkee Piazza Santa Crocelta Piazza SS Annuziatalle.

Osoite: Piazza della Santissima Annunziata, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santissima Annunziata

Calcio Storico (Kesäkuu)

Neljä paikallista joukkuetta sonnustautuu keskiaikaisin vaatteisiin ja osallistuu tähän julmaan rugbyn, jalkapallon ja painin välimuotoon, joka järjestetään Piazza Santa Crocella. Tapahtuma järjestetään Johannes Kastajan paastonpäivänä, jota Firenzessä juhlistetaan katujuhlin, paraatein ja ilotulittein. Kaiken kaikkiaanCalcio Storico on erinomainen aika vierailla Firenzessä.

Osoite: Piazza Santa Croce, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

Scoppio del Carro (Pääsiäissunnuntai)

Firenzen tavanomaiseen pääsiäissunnuntaihin kuuluu erikoinen tapa: satoja vuosia vanha kärry pakataan täyteen ilotulitteita, se vedetään pitkin kaupungin katuja ja lopulta se sytytetään kirkosta, käyttämällä kyyhkysen muotoista rakettia. Tämä oikeasti tapahtuu joka vuosi. Suuntaa siis pääsiäissunnuntaina Piazza del Duomolle, jossa spektaakkeli tapahtuu.

Osoite: Piazza del Duomo, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Duomo

Musica dei Popoli (Lokakuu)

Musica dei Popoli on konserttikausi, joka on tuonut kaupunkiin folk- ja kansanmusiikkitähtiä jo vuodesta 1979 lähtien. Artisteja on ympäri maailmaa aina Espanjasta Pakistaniin ja Peruun saakka. Esitykset maksavat yleensä €10-15 ja tapahtumapaikkana toimii FLOG-auditorio.

Verkkosivu: http://www.flog.it/mus_pope.htm

Osoite: Via Michele Mercati, 24b, 50139 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Leopoldo - Rifredi

Tempo Reale Festival (Kesäkuu)

Yksi reppumatkaamisen elementtejä, on rajojen rikkominen, eikö? Joten sukella siis Tempo Reale -keskuksen järjestämille kokeellisen musiikin festivaaleille. Tulet kuulemaan haastavia ja rajoja rikkovia esityksiä. Liput ovat €5-€10 per esitys.

Osoite: Various venues

Nextech (Syyskuu)

Jos historia ja museot alkavat käydä tylsäksi, voit varata itsellesi lipunNextechin kolmipäiväiseen digitaalisen musiikin ja taiteen tapahtumaan. Keikat järjestetään Stazione Leopoldalla, joka on lähellä Cascine-puistoa. San Lorenzon hostellit ovat kävelymatkan päässä.

Verkkosivu: http://www.nextechfestival.com/

Osoite: Viale Fratelli Rosselli, 5, 50144 Firenze, Italy

Da Vinattieri

Da Vinattieri on simppeli lounasravintola, joka on tunnettu erityisestilampredottostaan. Lampredotto on voileipä, joka tehdään perinteiseen Toscanalaiseen leipään. Täytteeksi leipään tulee vatsalaukkua ja yrtti tai/ja chilikastiketta. Herkullista katuruokaa alle €5. (Jos et pidä vatsalaukusta, on tarjolla muitakin leipiä)

Verkkosivu: http://www.davinattieri.it/

Osoite: Via Santa Margherita 4r, 50100 Florence, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

I’Pizzacchiere

Älä rasita päätäsi enempää. Jos haluat edullista, herkullista ja täyttävää ruokaa Italiassa, kannattaa sinun tilata pitsa.I’Pizzacchiere sijaitsee lähellä Ponte Vecciota ja tarjoaa erinomaista ruokaa. Perinteinen margheritapitsa maksaa vain €6.50.

Verkkosivu: http://www.pizzacchiere.com/

Osoite: Via San Miniato, 2/1, Firenze FI, Italy

Kaupunginosa: San Niccolò

Il Frittino

Il Frittino tarjoaa fish and chipsejä, mutta ei sellaisia kuin luulet. Tämä perinteinenfriggitoriaon erinomainen paikka nauttia valtava lautasellinenfrito mistoa,eli sekoitus erilaisia uppopaistettuja mereneläviä. Tarjolla on myös herkullisia tuoreita ranskalaisia.

Verkkosivu: https://www.facebook.com/frittino

Osoite: Piazza Lorenzo Ghiberti 43/r, Florence, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

Puhelin: +39 055 050 1843

Kitsch Deux

Apertivoon periaatteessa välipaloilla katettu seisovapöytä, josta syödään päivällisjuoman kanssa, mutta useassa paikassaapertivo on kokonainen ja täyttävä ateria. Kitsch on yksi niistä. Suuntaa siis ravintolaan alkuillasta (ennen kello 8), tilaa juoma ja alas syömään. Koko roska maksaa vain €10. Ruoka ei ehkä ole korkeinta mahdollista laatua, mutta reppumatkaajille se sopii, ainakin hintansa puolesta.

Verkkosivu: http://www.kitschfirenze.com/

Osoite: Via S.Gallo 22, Florence, Italy

Kaupunginosa: Leon d'Oro

Da Nerbone

Da Nerbone ei ole auki iltaisin, mutta tämä pieni Mercato Centralessa sijaitseva paikka tarjoilee tuoretta pastaa, salaatteja ja erinomaisiapanineja edullisesti. Hinnat ovat noin €4-€7 per annos.

Osoite: Piazza del Mercato Centrale, 12-red, 50123 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Keskustori

Archea-panimo

Archea ei ole erityisen halpa, mutta jos haluat maistella pienpanimo-oluita, on se juuri oikea paikka sinulle. Tarjolla on erityisesti Italialaisia, mutta myös kansainvälisiä juomia ja panimon sekalainen asiakaskunta sopii hyvin reppumatkaajille.

Verkkosivu: https://www.facebook.com/archea.brwry

Osoite: Via dei Serragli, 44, 50124 Firenze, Italy

Kaupunginosa: San Frediano

Puhelin: 347 711 0239

Le Volpi e L'Uva

Jos majoitut Oltarnon hostelleissa, onLe Volpi e L'Uvan ihastuttavaenoteca aivan lähettyvilläsi.Le Volpi e L'Uva tarjoilee erinomaisen valikoiman Italialaisia viinejä laseittain. Valikoimiin kuuluu erityisesti pienten viinitilojen tuotteet. Hinnat ovat myös kohtuulliset.

Verkkosivu: http://www.levolpieluva.com/

Osoite: Le Volpi e l'Uva Piazza dei Rossi, 1, 50125 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Pitti

Tenax

Jos haluat lähteä juhlimaan rajusti, on Tenax loistava vaihtoehto. Tenax on Firenzen suurin techno- ja houseklubi, jossa kansainvälisesti tunnetut DJ:t esiintyvät usein.

Verkkosivu: http://www.tenax.org/

Osoite: Via Pratese, 46, Florence 50145

Kaupunginosa: Pistoiese

OFF Bar

Kesän tullessaOFF Bar:in ulkoilma baari ja esityspaikka avaa ovensa Giardini Fortezza da Basson lähelle. Nauti juomaa, herkuttele buffetista ja kuuntele livemusiikkia, mikä olisi parempaa?

Verkkosivu: http://www.offbar.it/

Osoite: Viale Filippo Strozzi, 20, 50129 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Fortezza da Basso

Volume

Volume on tyypillinen Oltranon entisiin työpajoihin perustettu baari. Lähde nauttimaan viinilasi, cocktaili ja välipala, livemusiikin säestyksellä. Piazza di Santo Spiriton ympärillä on myös muita trendikkäitä menomestoja.

Verkkosivu: http://www.volume.fi.it/

Osoite: Piazza Santo Spirito, 5/R, Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santo Spirito

Puhelin: 055 2381 460

Mercato Centrale

Mercato Centrale on Firenzen suurin ruokatori. Tänne saapuvat kaikki paikallisista turisteihin, etenkin täyttämään piknik korinsa herkuilla.Mercato Centrale on täynnä Toscanan herkkuja. Paikalla on myös muutama erinomainen ravintola. Ravintoa niin silmille, kuin vatsallekin.

Osoite: Piazza del Mercato Centrale dell'Ariento, Via dell'Ariento, 50123 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Keskustori

L’Arte dei Ciompi

L’Arte dei Ciompi on ihastuttava pieni putiikki, joka on erikoistunut käsintehtyihin toimistotarvikkeisiin, kuten postikortteihin, kyniin ja ihastuttaviin nahkaisiin muistikirjoihin. Erinomainen paikka aloittaa se matkapäiväkirja, jota olet miettinyt jo pitkän aikaa...

Verkkosivu: https://www.facebook.com/ARTE.DEI.CIOMPI.FIRENZE

Osoite: Via Dè Cerretani, 18, 50123 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Duomo

Puhelin: 339 891 0460

Mercato delle Pulci

Mercato delle Pulci onPiazza dei Ciompilla järjestettävä tori. Torilta löydät kojuja täynnä antiikkia ja rihkamaa. Tori on avoinna koko päivän maanantaista lauantaihin ja jokaisen kuukauden viimeisenä sunnuntaina tori kasvaa valtavaksi megatoriksi.

Osoite: Piazza dei Ciompi, 50122 Firenze, Italy

Kaupunginosa: Santa Croce

Ajoita museovierailusi

Firenze on ennen kaikkea museokaupunki ja joka kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina kaikkiin museoihin pääsee ilmaiseksi. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, sillä nämä päivät ovat yleensä ruuhkaisia.

Opettele rakastamaan vatsalaukkua

Lampredottojaon kaikkialla Firenzessä ja ne ovat todella halpoja. Jos sinulle ei tule huono-olo lehmän vatsalaukusta, saat lounastaLampredottoisatodella edullisesti. Hei, reppumatkaajien pitäisi olla rohkeita!

Ilmaista ruokaa

Ole tarkkana, sillä joillain festivaaleilla jaetaan ilmaista ruokaa yleisölle. Esimerkiksi Festa di San Lorenzossa tarjoilla ilmaista lasagnea ja vesimelonia. Mecrato Centralen myyjät ovat usein valmiita antamaan näytteitä myymistään ruokatarvikkeista, mutta älä ole röyhkeä.

Lentokentät

Firenzessä on yksi kansainvälinen lentokenttä, eli jos saavut kaupunkiin Italian ulkopuolelta, tulet saapumaan Amerigo Vespucci:n kentälle (kentästä käytetään myös nimeä Aeroporto di Firenze-Peretola). Kaupungin keskustassa sijaitsevaan hostelliin pääset Vola in–sukkulabussilla Santa Maria Novellan juna-asemalle. Juna kulkee päivisin puolen tunnin välein ja illalla tunnin välein. Juna lopettaa kulkemisen kello 01:00 yöllä. Kertalippu maksaa €6 ja matka kestää noin 20-30 minuuttia. Vaihtoehtoisesti voi myös napata taksin, joka maksaa päivisin €20 ja iltaisin €23.

Rautatiet

Santa Maria Novella:n juna-asema (Firenze SMN) on kaupungin tärkein rautatiepysäkki ja se sijaitsee aivan kaupungin ytimessä. Asemalta kulkee pikajunia Bolognaan, Pisaan ja Roomaan. Asema on myös paikallisbussien pääpysäkki. Jos saavut kaupunkiin kansainvälisellä junalla, on pysäkkisi Campo di Marte, hieman SMN:stä itään. Näiden kahden pysäkin välillä kulkee sekä junia, että  busseja, mutta ottaen huomioon Firenzen liikenteen on juna varmempi vaihtoehto.

Bussit

Kansainväliset Eurolines-bussit ja paikalliset SITA-bussit saapuvat aivan Santa Maria Novellan aseman viereen.

Liikkuminen

Paikallisissa ATAF-busseissa toimii 90 minuutin lippu, johon kuuluu rajattomasti matkoja 90 minuutin ajan leimauksesta lähtien. Tarjolla on myös sarjalippuja, joissa on sama 90 minuutin matka-aika. On edullisempaa ostaa lippu kuitenkin ennakkoon. Lippuja myydään lehtikioskeissa, baareissa ja suurimmilla asemilla (ikkunassa on ATAF-tarra). Muista leimata lippusi astuessasi bussiin.

On hyvä ottaa huomioon, että Firenzen kadut ruuhkautuvat päiväsaikaan usein pahasti, joten kokenut reppumatkaaja liikkuukin usein kävellen. Kaupunki on pieni ja valokuvamainen, joten kävely on usein mukavin tapa liikkua ja monesti myös nopein.

 

Sähkövirta: 220 volttia. Useimmat modernit pistorasiat ovat kapeille kolmepiikkisille pistokkeille, mutta tavanomaiset kaksipiikkiset pistokkeet toimivat niissä myös usein.

Suuntanumerot: +39 Italiaan, 55 Firenzeen.

Valuutta: Euro

Kieli: Italia. Englantia ymmärretään todennäköisesti turistikohteissa.

Turisti-info

Pääkonttori: APT Firenze, Provincia di Firenze, Via Cavour 1r, Firenze , Puh 055 290832

Lentokentällä: Terminaali 1, Aeroporto "A. Vespucci", Firenze, 055 315874

Postitoimisto:

Via Pellicceria 3 (Piazza della Repubblica), Firenze

Sairaalat:

Hospital S. Maria Nuova

Piazza S. Maria Nuova 1, Firenze, Puh 055 27581

Policlinico di Careggi

Viale Morgagni 85, Firenze, Puh 055 4277111

Hätänumerot

  • Poliisi: 113
  • Palokunta: 115
  • Sairastapaukset: 118

Aukioloajat: Pienemmät ja turistialueiden ulkopuolella sijaitsevat kaupat sulkevat ovensa yleensä lounasajaksi. Kaupat ovat karkeasti auki 9:30-13:00 ja myöhemmin 15:00-19:00. Baarit ovat auki aina 03:00 asti.